Compte enrere pel Congrés: un matí amb 14 experts a debat

imatge congrés 1

Comença el compte enrere pel Congrés del 18 de novembre en què ens espera un matí maratonià a l’Il·lustre Col·legit de l’Advocacia de Barcelona. Les inscripcions ja estan obertes. En una setmana, ja són prop d’un centenar les persones que no es volen perdre una cita on més de 10 especialistes d’excepció de diversos camps ens ajudaran a debatre i a buscar respostes al voltant dels hàbits i conductes digitals dels menors. Aprofitem aquestes línies per donar-vos algunes pinzellades més del programa.

Una benvinguda exepcional

Àngels Barbarà, directora de l’APDCAT que ha liderat el projecte, Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya, i Anna Folch, presidenta d’UNICEF de Catalunya, seran els encarregats d’emmarcar la jornada posant la mirada en els reptes de la transformació educativa i en els drets dels infants. Vallory, politòleg i gestor especialitzat en temes educatius, valors i ciutadania, és responsable del nou programa de formació permanent de mestres de la Generalitat de Catalunya, mentre que Folch compta amb una intensa experiència en l’àmbit dels drets dels infants a nivell internacional.

Quatre taules de debat

La primera taula rodona estarà moderada per Jordi Gil, presentador de l’InfoK del Súper3, i donarà veu i paraula als veritables protagonistes de la jornada. Quatre alumnes representants de diversos centres catalans, que han participat en la primera fase del projecte, parlaran sobre què suposa per a ells créixer i conviure en un món digital. Glòria Freixa, advocada i assessora jurídica de l’APDCAT, parlarà com a voluntària en el projecte.

Quins són els reptes i oportunitats d’aquest nou món digital centrarà el segon debat, que comptarà amb Genís Roca, president de RocaSalvatella i reconegut entre els 25 espanyols més influents a Internet i a l’àmbit de la transformació el 2013. També hi haurà Josep Manuel Prats, en representació de la veu dels pares (president de FAPEL –Federació d’Associacions de Pares i mares d’Alumnes d’Escoles Lliures–), així com Josep Lluís Queralt, director de l’Institut Baix Camp de Reus, un dels centres pioners en iniciatives digitals i tecnològiques a Catalunya.

Durant la tercera taula s’anirà un pas més enllà. Ferran Resina, sotsinspector de l’Àrea de Proximitat dels Mossos d’Esquadra, i Ramon Miralles, impulsor i un dels ideòlegs del projecte que impulsa l’APDCAT, explicaran quines pautes, missatges i orientacions treballen aquestes dues organitzacions amb els infants per a un ús responsable i segur de les noves tecnologies i Internet.

Per finalitzar, la darrera taula debatrà instruments de resposta per afrontar els possibles problemes i conflictes que poden sorgir com a conseqüència d’un mal ús de les xarxes. Pilar Miarnau, assessora pedagògica, i Manel Mor, cap de servei d’Escola i Família del Departament d’Ensenyament, seran moderats per Josep Medina, Conseller del Consell de l’Advocacia Catalana.

Encara sou a temps d’inscriure-us ara!