Institut Narcís Oller, Valls

Institut Narcís Oller, VallsHem tornat a Valls. Aquest cop hem visitat l’IES Narcís Oller, concretament les cinc aules de primer d’ESO del centre.

Els alumnes ens han explicat casos vinculats amb les xarxes socials i les tecnologies, que ells mateixos han trobat a Internet o bé que els seus pares els han mostrat per conscienciar-los dels riscos que pot implicar l’ús d’aquestes tecnologies.

A tall d’exemple, ens han comentat un cas de segrest simulat a través del telèfon mòbil i també un cas de sexting (intercanvi d’informació amb contingut sexual) que desembocava en una extorsió. Els alumnes també ens van explicar que persones desconegudes havien intentat contactar amb ells, però que de seguida els havien bloquejat per tallar de soca-rel aquesta conducta estranya.

Tots aquests comentaris i preocupacions dels alumnes posen de relleu la importància creixent que els menors donen a la privacitat i, per tant, la idoneïtat d’insistir en la protecció de la informació personal en l’entorn d’Internet i les technologies.